מתכונים של פשטידות קלות

באדיבות חלי ממן

פשטידת קישואים

מצרכים:

8 קישואים גדולים,2 ביצים

1 כף קורנפלור,מלח ופלפל

אגוז מוסקט, פטרוזיליה, שמיר

מרק עוף

אופן הכנה :

לגרד את הקישואים בפומפיה גסה, לסחוט את הנוזלים שהצטברו.

להוסיף את הביצים, הקורנפלור והתבלינים.

לשמן תבנית פיירקס מלבנית במברשת שמן. לאפות בחום בינוני עד להשחמה.

חצי פשטידה לא.ערב+פחמימה

__________________________________________

פשטידת דלורית

מצרכים :
3 דלוריות קטנות
3 ביצים
1 קופסא גבינה לבנה חצי אחוז
2 משולשים מון בלאן בטעם שוויצרי
2 כפות דייסיבית

אופן הכנה :
לקלף את הדלוריות ולבשל אותן במי מלח עד שיהיו רכות .
לסנן ולערבב ביחד עם הביצים והגבינה , להוסיף את הדייסיבית ולערבב לפי הטעם .לצקת לתבנית או כלי חסין אש , לפזר למעלה גבינת מון בלאן חתוכה לרצועות דקות.לאפות בחום בינוני חצי שעה עד לקבלת גוון צהוב .

רבע פשטידה לארוחת ערב
____________________________________________
פשטידת ברוקולי

מצרכים:

500 גרםברוקולי קפוא
1 בצל קצוץ
1 ביצה
1 כף כמויונז
2 שקיות אבקת "מרק 10" עוף
3 כף קמח
תבלינים לפי הטעם
אופן ההכנה :
להרתיח את הברוקולי עד שיתרכך קלות , להסיר מהאש ולסנן ,
מוסיפים את הבצל הקצוץ ומוסיפים ביצה . לערבב את הכמויונז
אבקת המרק והתבלינים ולהוסיף בהדרגה לתערובת תוך כדי בחישה .
לשים בתבנית ולאפות 45 דקות
חצי פשטידה לארוחת ערב

_______________________________________

פשטידת פלפלים

מצרכים:
3 פלפלים – צהוב, ירוק, אדום
3 כפות קמח
100 גרם גבינה בולגרית 5%
200 גרם גבינה 1/2%
3 ביצים
עירית, שמיר – קצוצים דק
מלח ופלפל לפי הטעם
אופן ההכנה:
שמים את הפלפלים בתנור עד לריכוך, מכניסים לשקית ולאחר מכן מקלפים.
חותכים לרצועות ושמים בקערה מוספים את הגבינות, הקמח, הביצים והתבלינים ומערבבים. שופכים לתבנית פאי עגולה או כל תבנית משומנת בכפית שמן. מכניסים לתנור ואופים במשך 40 דק' או עד שהפשטידה מזהיבה.

רבע פשטידה לארוחת ערב

________________________________________

 

פשטידת כרובית:

מצרכים:

כרובית

3 כפות מיונז5%.

4 ביצים

4 כפות קמח תופח

מלח + פלפל

אופן ההכנה:

מרתיחים את הכרובית, מסננים ומסדרים את פרחי הכרובית בתבנית.

טורפים את הביצים ומוסיפים את המיונז5%, הקמח והתבלינים.

מערבבים ושופכים מעל הכרובית, מכניסים לתנור ואופים בחום בינוני, עד להשחמה.

רבע פשטידה לארוחת ערב

_______________________________________

פשטידת חצילים

מצרכים:

1 חציל גדול קלוי

1 גביע גבינה 5%

2 ביצים

2 כפות קמח מצה

1 כפית אבקת מרק בצל

1 כפית אבקת מרק פטריות

אופן ההכנה:

קולים את החציל בתנור, כשהוא רך, מועכים את בשר החציל ומסננים מהנוזלים. מערבבים את יתר החומרים, מעבירים לתבנית מצופה בנייר אפייה ואופים בחום בינוני, עד שהפשטידה משחימה.

 

רבע פשטידה לארוחת ערב, חצי לא.צהריים

 
 

10 לביבות תירס

מצרכים:

2 כפות קמח שטוחות

1 ביצה מופרדת לחלמון ולחלבון

חצי כוס חלב 1%

קופסת גרעיני תירס לייט

אופן ההכנה:

בקערה מערבבים את הקמח עם חלמון הביצה. מוסיפים חלב ותירס ומניחים בצד לחצי שעה.בקערה אחרת מקציפים את החלבון לקצף יציב ומקפלים בעדינות לתערובת הקמח והתירס.מחממים מחבת טפלון היטב ומרססים בתרסיס שמן. בעזרת 2 כפות יוצקים לביבות למחבת ומטגנים עד להזהבה משני הצדדים.

2 לביבות=מנת פחמימה

_____________________________________________

אומלט צרפתי:

מצרכים:

1 ביצה

2 פרוסות גבינה בולגרית 5% מגוררת

בצל ירוק קצוץ

פטריות חתוכות

פטרוזיליה קצוצה

מלח, פלפל לפי הטעם

כפית שמן

אופן ההכנה:

בקערה, טורפים את הביצה, מוסיפים את שאר המצרכים והתבלינים ומערבבים היטב.במחבת טפלון מחממים היטב את השמן, שופכים את הבלילה, ומטגנים משני הצדדים.

תחליף לארוחת ערב בתוספת 2 פרוסות לחם קל וסלט ירקות

_____________________________________

לצ'ו הונגרי:

 מצרכים:

3 ביצים

3 עגבניות קצוצות

1 בצל קצוץ

3 פלפלים ירוקים קצוצים

כפית שמן

פפריקה חריפה

מלח, פלפל שחור

אופן ההכנה:

מאדים את הבצל בכפית שמן עד שנהיה שקוף, מוסיפים את הפלפלים והעגבניות ומבשלים עד לריכוך.

בקערה נפרדת, טורפים את הביצים, שופכים את הבלילה לתבשיל הירקות, מתבלים ומערבבים היטב עד שהביצים מוכנות.

חצי מהכמות = תחליף לארוחת ערב בתוספת 2 פרוסות לחם קל

_____________________________________

פשטידת טונה:

מצרכים:

2 קופסאות טונה גדולות במים

2 ביצים

2 כפות קוטג'

2 כפות " שלי "

אבקת שום לפי הטעם

1 בצל בינוני מגורד

2 גזרים מגורדים

2 פרוסות גבינה צהובה 5% או 2 עמק ביס קפוא

אופן ההכנה:

מערבבים את כל החומרים ומעבירים לתבנית מרופדת בנייר אפיה.

מפזרים מעל את הגבינה הצהובה או העמק ביס המגורדים.

אופים בחום בינוני כשעה.

6 מנות – 2 מנות = תחליף לחלבון בשר בארוחת הצהריים

מנה אחת = תחליף לחלבון גבינה

_____________________________________

פשטידת ירקות:

מצרכים:

ק"ג קישואים

1 בצל גדול

קופסת פיטריות

2 גזרים

1 קוטג'

2 פרוסות גבינה צהובה 5%

2 ביצים

2 כפיות אבקת מרק בצל

מעט מלח, פלפל שחור

אופן ההכנה:

לגרד בפומפיה את הקישואים, הבצל והגזר ולשים את התערובת במחבת טפלון עם כפית שמן. להוסיף את הפטריות ולאדות את התערובת על אש קטנה למשך  15-20 דקות או עד שהנוזלים מתאדים.

להוסיף את הקוטג' ואת הגבינה הצהובה המגוררת + הביצים ושאר התבלינים.

לאפות בתנור כ- 30-40 דקות בחום של 200 מעלות.

(ניתן להחליף את הירקות בתערובת ירקות מוכנה של סנספרוסט)

1/4 פשטידה = תחליף לחלבון בארוחת הערב

1/2 פשטידה = תחליף לחלבון בארוחת צהריים

כתיבת תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s


הרשמה

קבל כל פוסט חדש ישירות לתיבת הדואר הנכנס.

%d בלוגרים אהבו את זה: